Člani

Cveto Polak

Basist

Eden od ustanovnih članov skupine Šank Rock leta 1982. Poleg Šank Rocka je sodeloval in še vedno sodeluje tudi z večino slovenske glasbene scene kot basist ali producent. Leta 2007 je postal endorser za podjetje Ibanez za Slovenijo in države nekdanje Jugoslavije, leto kasneje pa še endorser za bas strune Eliksir in bas ojačevalce Tech 21. Leta 2010 je izdal prvo solo ploščo Bass Line, ki je prva bas-rock-instrumentalna plošča v Sloveniji. V lastnem studiu ustvarja tudi za druge glasbene izvajalce.

Matjaž Jelen

Vokalist

Rojen 26. 2. 1966. Že v 5. razredu osnovne šole je imel svoj prvi bend, v srednji šoli pa je postal eden od ustanovnih članov skupine Šank Rock (poleti 1982). Od takrat naprej je kot vokalist posnel 17 albumov za Šank Rock in 2 solo albuma (100x lažje in Nov dan).

V dosedanji karieri je sodeloval z mnogimi slovenskimi glasbeniki, od tujih glasbenikov pa je najbolj ponosen na sodelovanje s Stevom Stevensom (Billy Idol) in Bryanom Adamsom. Več lahko preberete tukaj.

Bor Zuljan

Kitarist

Bor Zuljan je slovenski glasbeni javnosti postal najbolj znan pri svojih 21-ih letih, ko je postal kitarist in avtor[Jana1]  glasbe za skupino Šank Rock. Od takrat se je njegova glasbena aktivnost samo še stopnjevala. Leta 1999 je poleg tega izdal prvi samostojni instrumentalni album z naslovom That’s it, leta 2010 pa drugi z naslovom Funcky Rocker. Do sedaj je zapisan kot avtor na 270 glasbenih delih, izvajalec pa na približno 170 nosilcih zvoka in približno 2000 skladbah. Trenutno deluje kot studijski in “live” kitarist ter kot avtor, aranžer in producent. Sodeluje s številnimi slovenskimi, v zadnjih letih pa vse več tudi s tujimi svetovnimi glasbeniki. Od leta 1994 je uradni endorser svetovno priznanega proizvajalca kitar Ibanez.

ROMAN RATEJ

Bobnar

Rojen  v Ljubljani. Smisel za glasbo je odkril ze v otroških letih. Preigravanju klasičnih del v okviru solanja je sledilo obdobje rock’n’rolla, ki še vedno traja. Profesionalno glasbeno pot je začel pri Miladojki Youneed, sodeloval pri študijskih projektih in nastopih v živo z mnogimi slo glasbeniki: Rokom Golobom, Magnificom, Californijo, Darjo Svajger, Vili Resnikom, Jani Hacetom, Slovensko Filharmonijo, Alienom, Cveto Polakom, Zabukowskim, Billysi, Pop Design, Jelen Bandom …

Roman se je leta 1999 preselil v Los Angeles, kjer je živel 9 let.  V Ameriki je sodeloval z Martiko (Toy Soldiers, I feel the Earth move..) in različnimi lokalnimi artisti, od 2002 do 2006 bil član spremljevalne skupine ruske pop atrakcije t.A.T.u.. Med najvecjimi dosežki v pestri karieri je vsekakor nastop na MTV Movie Awards leta 2003 v Los Angelesu (poleg ostalih tv showov – Jay Leno, MTV’s TRL, Carson Daily, Jimmy Kimmel…, klubov in stadionov po svetu).

Leta 2008 se je vrnil nazaj v Slovenijo, kjer nadaljuje svojo glasbeno pot kot član spremljevalne skupine Jana Plestenjaka in sodeluje z ostalo slovensko in tujo estrado. Roman je tudi uradni obraz svetovno poznanih proizvajalcev bobnov TAMA in cinel SABIAN.