Nazaj na vse novice

ŠANK ROCK V LETO 2017 Z NEKAJ VEČ

Kdo že 35 let ustvarja svojo rockersko pravljico, v čigavi družbi smo vsi čisto pravi rockerji, kdo vsa ta leta vabi na najboljši žur, kdo nam na vsakem koncertu da krila, nas spremeni v metulja, da z njimi zvesto letimo ves ta čas? Odgovor leži kot na dlani – eni in edini – ŠANK ROCK.
Z neverjetno energijo nam legendarni rockerji iz skupine Šank Rock že kar na začetku leta sporočajo, da tudi letos mislijo še kako resno … Izpod spretnih prstov avtorja glasbe Bora Zuljana, avtorja besedila Leona Oblaka ter ob edinstveni interpretaciji prekaljenih rock glasbenikov je nastala nova skladba Nekaj več, katere premierno predstavitev smo prvi vikend v letu 2017 lahko spremljali na prireditvi Hvala, Tina! ob slovesu naše legendarne smučarke Tine Maze. Na vprašanje, zakaj so si prav ta dogodek izbrali za premierno predstavitev nove skladbe, pevec skupine Matjaž Jelen odgovarja, da preprosto zato, ker je tudi Tina nekaj več, kot je naslov njihove najnovejše uspešnice. Ni skrivnost, da je Tina že leta velika oboževalka skupine Šank Rock kot tudi ni skrivnost, da so rockerji že leta zvesti navijači in podporniki naše šampionke. Naj spomnimo, da se je Tina že kar ob nekaj priložnostih pridružila legendam na odru in so skupaj zapeli Pravljico o mavričnih ljudeh (eno od njenih najljubših pesmi skupine Šank Rock) in rockerji so njene družbe vedno veseli.

Čeprav je najnovejša skladba Nekaj več nastala med zadnjimi za novi album legendarne rock zasedbe, bosta album in koncertna turneja poimenovan prav po njej. Novi album skupine Šank Rock z naslovom Nekaj več bo izšel konec januarja, koncertna turneja Nekaj več pa se prične s spektakularnim koncertom 12.05.2017 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Na premierni predstavitvi skladbe Nekaj več smo opazili, da je pevec legendarne rock skupine Matjaž Jelen na odprtem odru prireditve, ki se je dogajala na prostem v Mariboru, kljub velikemu mrazu (temperatura je bila -11 stopinj) slekel in odvrgel jakno. Na vprašanje, kaj je botrovalo temu pogumnemu dejanju, je odgovoril kratko in jedrnato: ¨Fantastičen odziv publike na naš nastop in najnovejšo pesem!¨

Ob letošnjem jubilejnem letu torej 35. letnici delovanja skupine Šank Rock nas je ob koncu pogovora zanimalo še, na kaj so v vseh teh letih ponosni oz. najbolj ponosni. “Definitivno smo ponosni na to, da smo zdržali teh 35 let, ponosni smo tudi na vse vzpone in padce, ki so se nam zgodili, je že moralo tako biti, da se zdaj rojevajo nove ideje, skladbe, albumi, turneje … predvsem pa smo najbolj ponosni na našo publiko, na vse, ki so nas odkrili že pred leti in zvesto vztrajajo z nami, in seveda tudi na vse, ki nas na novo odkrivajo. Dobrodošli v našem klubu – saj veste, ni sreče brez rock ‘n’ rolla!”